2013. január 21., hétfő

Rozanits Tibor : Református templom - Jelenlegi ára: 12 000 Ft

10 cm x 14. 5 cm
rézkarc, rézmetszet, Papír
Rozanits Tibor (Szombathely, 1931 - ) alkotása.
Jobbra lent "Rozanits" jelzés található.
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép
Budapesten személyes átvétel is lehetséges.
Kiszállítást ára miatt a Postával javaslom, de futárszolgálat is kérhető
Fizetni átutalással, rózsaszín utalványon vagy személyesen lehet
A kereteket színvonalas és ütésálló csomagolással védem.
Kérem, tekintse meg többi festményemet és grafikámat is:
több képet is egy csomagban küldök (egy költséggel).
A művész munkásságát bemutató publikációk:
Magyar festők és grafikusok adattára
1958-ban végzett a Képzőművészeti Főiskolán Bencze László és Koffán Károly tanítványaként, majd ugyanitt a grafikai tanszék tanára. Rendszeres résztvevője a hazai és külföldi grafikai tárlatoknak, szerepelt a lugánói, firenzei, besztercebányai és tokiói biennálékon, valamint a caprii triennálén. Önálló tárlattal 1974-ben a Csók Galériában, 1976-ban Szombathelyt jelentkezett. 1975-ben Munkácsy-díjjal tüntették ki. A Miskolci Grafikai Biennálé háromszoros díjnyertese. - Művészetének legfőbb értéke a mozgás megragadása és egyéni eszközökkel való visszaadása. - Irod.: P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp. 1985.
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Bencze László és Koffán Károly voltak a tanárai. Később a Képzőművészeti Főiskola grafikai tanszékének tanárává nevezték ki. Rendszeres résztvevője hazai és külföldi tárlatoknak. Többek között szerepelt a luganói, tokiói és firenzei biennálékon. 1975-ben Munkácsy-díjat kapott. A Miskolci Grafikai Biennálé háromszoros díjnyertese. Művészetének legfőbb értéke a mozgás megragadása és egyéni eszközökkel való visszaadása. (MÉ)
Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
1958-ban végzett Bencze László és Koffán Károly tanítványaként, jelenleg a grafikai tanszék tanára a Képzőművészeti Főiskolán. Rendszeres résztvevője a grafikai műfaj hazai és külföldi rendezvényeinek, a nemzetközi biennáknak. Önálló tárlattal 1974-ben a Csók Galériában, 1976-ban Szombathelyen jelentkezett. 1975-ben Munkácsy-díjat kapott. A Miskolci Grafikai Biennálé háromszoros díjazottja. - Művészetének legfőbb értéke a mozgás megragadása és egyéni eszközökkel való visszaadása. Vonalkultúrájának sodró ereje nemcsak önnön lelkiállapotáról, de korunk nyugtalanságáról is hitelesen tudósít. Szereti a kombinált technikákat, a kifejezés műves, speciális formáit.
( vallás harangláb )


Jelenlegi ára: 12 000 Ft

Az aukció vége: 2013-01-25 04:35
. Rozanits Tibor : Református templom - Jelenlegi ára: 12 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése