2013. január 29., kedd

Kézműves filigrán ezüst gyűrű Szardínia szigetéről - Jelenlegi ára: 7 990 Ft

Fede Sarda Alba - Ragyogj ékkövek nélkül!
Újdonság Magyarországon!
Gyűrű mérete: egy méret, hátul nyitott, állítható
Sín szélessége: 6 mm
Súlya: ~ 4, 4 gramm
Nemesfém: 800-as finomságú ezüst, nikkelmentes
Származási hely: Olaszország, Szardínia szigete.
Valamennyi ékszerünk a MKEH (Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal) Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság ellenőrzésének folyamatán megy keresztül, amely tanúsítja a jogszabályban előírt feltételeknek megfelelő nemesfém ékszerek nemesfémtartalmát, azok fémjellel való ellátását, illetve engedélyezte azoknak cégünk mással össze nem téveszthető névjelével való ellátását.
A filigrán szó a latin filum (fonal) és a granum (gabonaszem) szavakból képződött, jelentése vékony arany- vagy ezüstsodronyból készített ötvösmű. A szárd filigrán ékszerek elkészítéséhez úgy, mint régen, a mai modern korban is nagyon nagy türelem, kitartás és pontosság szükséges. Ez az alapos, egyedi és innovatív munka valamennyi ékszerünkön megmutatkozik.
A Szardínián leginkább használatos ékszerek a gyűrűk, fülbevalók, medálok, nyakláncok, karkötők, kitűzők, gombok, csatok és talizmánok mind magas művészi értéket képviselnek.
Szardínia története elválaszthatatlan a tradicionális szárd ékszerétől, amely több mint 4000 éves múltra tekint vissza.
Régészek számtalan még a kőkorszakból ránk maradt ékszermaradványra leltek (pl. az egyik leghíresebb nurági faluban, Baruminiben, amelyet az UNESCO 1997-ben a világörökség részévé nyilvánított), amely arra világít rá, hogy már i. e. 2000-ben az ún. nurági civilizációban is használták az ékszereket. Kezdetben vallási okokból, Istenfélelemből viselték, később viszont nagyon sok változtatáson mentek keresztül és a felhasznált alapanyag is többször módosult.
Az arab és katalán hódítok hatására kezdett el az ékszerviselet a babonán kívül egyre inkább divattá válni. Ezek az ékszerek mindig is a szárd nők legféltettebb kincsei voltak, amelynek hagyománya a mai napig nagy és jelentős szerepet tölt be életükben. Generációról generációra szállnak, sok évszázados hagyománya van annak, hogy a leány édesanyjától ezeket a nagy alkalomra, az esküvőjére kapja ajándékba.
A filigrán technika később az egész mediterrán térségben elterjedt és ezen országok hatása is nagyban hozzásegített a szárd ékszerek viselésének divattá válásához.   Azok egyre jobban illeszkedtek a mai életstílushoz és kihangsúlyozták a női szépséget. A kézműves szerszámok folyamatosan alkalmazkodtak ezekhez a változásokhoz, egyre finomabbá válva lehetővé tették a filigrán motívumok igen precíz megmunkálásának lehetőségét.   
Solargento


Jelenlegi ára: 7 990 Ft

Az aukció vége: 2013-02-05 23:13
. Kézműves filigrán ezüst gyűrű Szardínia szigetéről - Jelenlegi ára: 7 990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése